Uitlijnen is een vak apart.

Een verkeerd uitgelijnde auto rijdt niet prettig, trekt scheef en leidt tot een te hoog brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. Alleen een goed uitgelijnde auto rijdt echt prettig. Dit bespaart ook veel extra brandstofkosten en de auto is beter bestuurbaar. En goed uitgelijnd betekent dat alle vier de velgen recht op het asfalt staan. Uitlijnen is een specialisme waarbij de velgen zo worden afgesteld, dat ze exact in een recht spoor lopen. Cruciaal voor uw verkeersveiligheid, want een afwijking van een paar millimeter heeft hetzelfde effect als wanneer banden 100 kilometer lang dwars over het wegdek gesleept worden. Om uw velgen uit te lijnen, hebben wij de meest moderne elektronische uitlijnapparatuur en kennis in huis. Onze experts zijn speciaal getraind om met behulp van hoogwaardige technologie banden perfect uit te lijnen.

Wanneer uitlijnen
uitlijnen
Wij adviseren uw auto elke 20.000 gereden kilometer of elk jaar te controleren op de uitlijning. Bovendien kunt u zelf signaleren wanneer het onderstel niet volgens fabrieksnormen is afgesteld. Kom bij ons langs voor een sporingscontrole wanneer:
• Bandenslijtage aan de buiten- of binnenkant van de band te zien is;
• De auto naar één kant trekt;
• De auto zwaar of licht stuurt;
• Het stuur na een bocht niet terugdraait.

Een auto wordt bij ons automatisch uitgelijnd na werkzaamheden aan het onderstel bij:
• Vervanging van de schokdempers;
• Vervanging of werkzaamheden aan de fuseekogels;
• Werkzaamheden aan de spoorstang e.d.


Toch is het raadzaam na kilometers rijden een auto uit te lijnen of een sporingscontrole te laten uitvoeren, aangezien een auto uit bewegende delen bestaat die dan niet meer de originele stand hebben. Ook na het raken van een stoeprand of wanneer u door een diepe kuil heeft gereden luidt het advies de uitlijning van uw auto te laten controleren. Zo voorkomt u dat overmatige bandenslijtage wordt geconstateerd wat u de aanschaf van één of twee nieuwe banden bespaart. Bovendien rijdt u met een goed uitgelijnde auto zuiniger en veiliger op de weg.

bandenservice

 

prijslijst-onderhoudAutobanden 365 montagepartner